Svíčky jak Brno - Orloj, Pavilon a Pařez pro Turistické informační centrum

Svíčky jak Brno - Orloj, Pavilon a Pařez pro Turistické informační centrum

 Anna Vodrážková

Knot Knot Candles jsou česko-slovanské svíčky. Za samozřejmost považujeme udržitelný výběr materiálů a vlastní návrhy svíček. Jedním z mnoha impulsů k založení značky byla touha dělat svíčky, které obstojí jako upomínkové předměty. Takové, kterých se nebudou štítit ani místní, ani turisti.

Když mě skoro před rokem oslovilo Turistické informační centrum Brno, byla jsem nadšená. V Prahe už se nějakou dobu mluví o tom, že Brno není vtip, ale že je to velice příjemné a dobré město, ve kterém by člověk chtěl bydlet nebo alespoň trávit volný čas (osobně k těmto zvěstem přispívám kde se dá). Velkou zásluhu má na tom právě TIC Brno. Jednou z jeho bohulibých aktivit je designový obchod Dárky z brna a právě pro něj vznikly tři jedinečné dekorativní svíčky, jedna lepší než druhá.

Svíčka Orloj na Svoboďáku

Je nutné něco dodávat? Orloj, co de facto orloj, ale hodinový stroj ve tvaru obřího černého falu. Nezpochybnitelný důkaz, že město Brno má koule a že se toho tzv. nebojí.

Svíčka Pavilon A Výstaviště

Svíčka, která věrně kopíruje podobu funkcionalistické perly od Josefa Kalouse a Jaroslava Valenty. Skvělý dárek pro milovníky architektury, železobetonu a vosku.

Svíčka V Kohoutovicích hořel pařez

Dne 21. srpna 2012 se v Kohoutovicích odehrála událost, kterou zaznamenal Brněnský deník a ze které se stal patrně nejvýznamnější požár, hned po Národním divadlu.

Vše podstatné se dočtete na wikipedii.

Já už vám jen řeknu, že pařez voní trochu jako les a trochu jako Vánoce.

 

Všechny tři svíčky budou k dostání na darkyzbrna.cz a na trzích v rámci Brněnských Vánoc od 24. 11. dál. 

 

Děkuju TIC Brno za spolupráci snů a hlavně za to, že se nelekli pařezu. 

Credits:

Client: TIC Brno

Idea, creative supervision: Anna Vodrážková

3D print service & design support: PrůšaLab 

Manufacture: Eva Šmahelová

Photo: Eva Šmahelová, Michal Růžička (TIC Brno)

Poděkování: Petra Motesicky, Zuzana Pavésková

 

Zpět na blog